Младшите посланици на СУ „Никола Вапцаров в гр. Хаджидимово проведоха интересна среща с евродепутата Андрей Слабаков

Младшите посланици на СУ „Никола Вапцаров – Хаджидимово, под ръководството на старши посланик Заприна Глушкова  проведоха виртуална среща с евродепутата Андрей Слабаков (ЕКР) на тема „Образование, култура, новият европейски БАУХАУС и европейски възможности за образование“.

В нея взеха участие директора на училището и други представители на учителската колегия. На срещата се обсъдиха структурите на Европейския парламент, както и множество други теми като:

      Новият европейски Баухаус

      Работата на г-н Слабаков в комисиите, в които участва

      Проблемът с фалшивите новини

      Проблемът КОВИД 19, който ни окова повече от година във вериги

Особено болна се оказа за младшите посланици темата „Дистанционно обучение“ и „Да има или не матури в 10. клас?“. Голяма част от тях споделиха, че дистанционното обучение е провал и изказаха страховете си от това, че при провеждане на НВО в 10. клас те не биха се представили така, както при нормален учебен процес. Мотивите, които изтъкнаха бяха, че не всички ученици успяват да посещават онлайн часовете; че често се появяват проблеми с техниката или липса на такава, които възпрепятстват осъществяването на успешно обучение. Най-силният им аргумент бе, че липсва обстановката в училище, която предразполага учениците да бъдат съсредоточени и мотивирани в час. Липсва връзката ученик-учител. Според тях взетият материал през този период не е добре усвоен. Страхуват се, че знанията, които ще покажат на изпитите, няма да отговарят на реалните им възможности и ще създадат грешна самооценка в тях.

Срещата бе особено полезна за младшите посланици на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово. Видимо и г-н Андрей Слабаков изрази задоволство от будното съзнание на младите хора в Хаджидимово, което младшите посланици доказаха. Разделиха се като си обещаха тази среща да бъде първа, но не и последна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене