Скандал със задна дата в националния отбор с благоевградчанина С. Попов, поставил ултиматум на селекционера кога да играе, Ясен гузно мълчи

Скандал със задна дата в националния отбор с благоевградчанина Страхил Попов излезе наяве десетина дни след първата серия световни квалификации. Според очевидци от щаба на трикольорите десният защитник поставил ултиматум на селекционера Ясен Петров да играе в двата мача срещу Швейцария и Италия, но не и в гостуването на Северна Ирландия. Юношата на „Пирин 2001“ и „Литекс“ изтъкнал като причина, че ако пътува за Острова, след това трябва да изкара 10-дневна карантина в Турция и да пропусне двубоя на своя „Хатайспор“ с гранда „Галатасарай“. Сащисаният наставник начаса зачеркнал играча от тимовия лист срещу скуадра адзура и му наредил да се изнесе от лагера. Тогава под сурдинка се говореше, че Попов е контузен, потвърди го пред „Струма“ и неговият баща, управителят на орлетата Венко Попов.

Няколко дни по-късно обаче бранителят излезе на терена с екипа на „Хатайспор“ за класиката 3:0 срещу джим-бом и получи червен картон малко преди края, а в профила си в социалните мрежи качи снимка от дербито с надпис „Върнах се в истинската игра“. Това пък беше разтълкувано от мнозина като намек, че нещата в националния отбор не са толкова истински.

Потърсен да разясни ситуацията, Я. Петров не отрече за случилото се. „Не коментирам абсолютно нищо“, отсече Ясен, с което на практика призна за конфликта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене