Цигари в „Малта“ (Петрич) = 3500 лв.

Петя Стоянова, инспектор отдел „ДЗК“ към дирекция „ОЗ“, издейства глоба от 3500 лв. на собственика на кафе „Малта“ в идеалния център на Петрич Борис Стамчев за пушене на цигари вътре в заведението

Валентин ГЕРЧЕВ
3500 лв. е наложената глоба на собственика на хитовото заведение в идеалният център на Петрич, „Малта“, Борис Стамчев. Подписаният д-р Михаил Кметски – директор на РЗИ – Благоевград, въз основа на данни, изложени в акт за административно нарушение, съставен от инспектор Петя Стоянова, е потвърдил становището и и на тази база е постановил наказателното постановление на юридическото лице, представляващо култовото питейно заведение, със собственик бизнесмена Борис Стамчев. Той представлява „БиХ Компани“ ЕООД, което е със седалище и адрес на управление в Петрич, на ул. „България“ №94.
При извършена проверка на 24.03.2016 година, в 12.35 часа в обект „кафе „Малта“ е било констатирано, че в него на три маси в заведението има клиенти, които пушат тютюневи изделия. За пепелници са използвани пластмасови чаши с вода. Персоналът на заведението е отказал да даде и касов бон и да разпише протокола от проверката.
Нарушени са следните нормативни наредби: чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето, въз основа на което д-р Кметски е постановил наказателното постановление спрямо нарушителя – „БиХ Компани“ ЕООД с управител Борис Г. Стамчев. Той обаче е внесъл в Петричкия районен съд жалба, с която смята да обжалва в законния седемдневен срок от датата на връчването на наказателното му постановление, чрез директора на РЗИ – Благоевград. Делото предстои за разглеждане, казаха единствено за Топ Преса петрички магистрати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене