ТРАГЕДИЯ: Полицай с COVID скочи от 5 етаж на болница

46-годишен действащ полицай сложи край на живота си, след като бе приет в ковид-отделението на УМБАЛ-Бургас.

Униформеният е скочил от 5-тия етаж на терапевтичния корпус, където е бил настанен за лечение. Трагичният инцидент е станал посред нощ срещу сряда. Той бил приет в здравното заведение предишният ден в доста тежко състояние, но не критично, казаха запознати със случая. Вечерта преди да вземе фаталното решение за самоубийство, се оплакал от задух и учестено сърцебиене. Медиците го успокоили, че това са част от симптомите на ковида и ще отминат до няколко дни. Полицаят не разговарял с никого, но и по нищо не личало да е изпаднал в депресивно състояние. Бил настанен в стая с още един пациент. Съседът му по легло първи разбрал, че нещо лошо се е случило. Той се събудил в около 4 часа сутринта и установил, че леглото до неговото е празно. След десетина минути го потърсил в тоалетната и след като не го открил съобщил на дежурните сестри. Целият екип от нощната смяна започнали да търсят пациента. Обиколили всички болнични стаи и служебни помещения, но от него нямало и следа. Малко по-късно тялото на полицая е открито на цимента пред терапевтичния корпус.

Разследването е установило, че малко след вечерната визитация двамата пациенти са легнали да спят. По всяка вероятност униформеният е скочил през прозореца около полунощ, но заради късния час никой не е разбрал за инцидента до сутринта.
Това е вторият подобен случай в бургаската болница. При втората ковид-вълна през месец ноември м.г., по идентичен начин сложи край на живота си друг пациент. Тогава 75-годишен пациент се самоуби със скок от петия етаж, след като изпадна в тежка депресия, виждайки как един след друг умират много млади хора в отделението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене