РС Македония затваря ресторантите до 20 април

Всички обекти в сферата на услугите – сред които барове, ресторанти, кафенета в хотели и хостели в Република Северна Македония се затварят от днес до 20 април в съответствие с правителственото решение в опит да се спре разпространяването на COVID-19 и да се защити здравето на хората, съобщи МИА.

Ще могат да работят единствено кафенетата на летищата в Скопие и Охрид. Фитнес центровете и пунктовете за залагания също ще бъдат затворени. Ресторантите ще могат да изпълняват поръчки за доставка на храна. Забранено е организирането на конференции, семинари, обучения.

Полицейският час продължава до 20 април. Вчера той започна в 20 часа вечерта и продължи до 5 сутринта,

предава БТА. Правителството се реши на двуседмичен полицейски час до 20 април, за да охлаби натиска върху здравната система и да избегне евентуално затваряне по време на предстоящите великденски празници и по време на Рамазана. На фермерите е разрешено да се движат с разрешително от местните власти само с цел работа.

На собствениците на кучета е позволено да извеждат любимците си на 100 метра от мястото, където живеят – от 22 до 23 часа вечерта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене