На второ място се класира ХБК „Пирин“ в младежкия турнир за купата на България /ВИДЕО/

Състезателите на Хандбален клуб „Пирин“ – Гоце Делчев станаха вице шампиони на приключилият вчера турнир за Купата на България за момчета до 16-годишна възраст.

Турнирът продължи два дена и се проведе в модерната спортна зала „Неврокоп „AРЕНА“ Да се борят вчера за шампионската купа извоюваха отборите на домакините, ХК „Пирин“ – Гоце Делчев и ХК „Полюс“ – Плевен. За съжаление на местните фенове, местният младежи отбор на финала загуби от този на гостите от Плевен и заеха достойното второ място на вице шампиони. Третото почтено място в класирането извоюваха младите хандбалисти на „Добруджа“ гр. Добрич.

В индивидуалните класации съдиите отличиха двама от състезателите на „Пирин“: За най-добър вратар на турнира бе определен Александър Заемджиков, а за най-полезен състезател, Андон Пендичев. Голмайстор на турнира е Иван Петков от плевенския клуб с отбелязаните от него 39 гола. Анализ на играта и какво не достигна на гоцеделчевският отбор да се сдобие със шампионската титла и интересни моменти от финалния мач на турнира, вижте и чуйте в интервютата на наставниците на двата отбора кито те дадоха пред местните медии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене