В Банско удължиха сезона до средата на април

В Банско удължиха работата на ски съоръженията до 11 април, въпреки, че още на 22 март, след обявяването на поредните ограничителни мерки пред работата на ресторантите и спа центровете, местните хотелиери обявиха, че сезонът приключва. И там тази зима се разчиташе на уикенд пакетите на българските туристи. Общият спад на туристите е над 40% спрямо предния сезон, а международният поток е намалял с повече от 80%.

„Половината хотели в Банско изобщо не отвориха тази зима, а голяма част от работещите затвориха два дни преди влизането на страната ни в поредния частичен локдаун от 22 март. Сезонът не можа да протече нормално и в крайна сметка отново сме на минус. Това че в момента има сняг и ски зоната работи, нищо не означава“, коментира Румяна Моневска, мениджър на един от успешните хотели в Банско.

От курорта твърдят, че най-пълни тази зима са били 5-звездните хотели. Не са се потвърдили очакванията, че от пандемията ще спечелят къщите за гости и малките семейни хотели, както се случи през лятото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене