Без категория

21-годишен се обеси от любов в Крайници

21 годишен се обеси в крайници

21-годишният Радослав Божков от дупнишкото село Крайници се обеси от любов. Божков, който е студент в Националната спортна академия, снощи към 20 часа хвърли в траур жителите на родното си село. Момчето сложи край на живота си след скандал с приятелката си. Преди да посегне на живота си, младежът изпратил есемес на сестра си: „Много те обичам“, както и на най-добрия си приятел Виктор, който е студент в ЮЗУ. Той написал: „Ти си ми най-добрият приятел, но ще сложа край на живота си. Ще ме намерите във фургона на нашата нива“. След като получил съобщението, Виктор се обадил на техен общ приятел в Крайници, който веднага отишъл на посоченото място, но за жалост Радослав вече бил мъртъв.

Той бил лъчезарно момче, предишната вечер заедно с приятели бил на купон и с нищо не показвал, че имал намерение да сложи край на живота си. Днес е трябвало да бъде в Спортната академия, за да плати таксите за обучение и общежитие. Снощи разговарял надълго и нашироко с родителите си за следването си. Семейството няма финансови проблеми, бащата работи като тираджия, а майката е шивачка.

Радослав Божков най-вероятно е обмислял самоубийството си. Преди да тръгне към фургона, той поискал въже от дядо си, като го излъгал, че е заседнал с автомобила и се налага да го дърпа. Цялото село е потресено от смъртта на младежа. Тялото на Божков е намерено във фургон извън село Крайници, недалеч от дома. Няма данни за насилие. Полицията в Дупница работи по една от версиите, която се налага – любовна драма.

Радослав Божков имал връзка от няколко години. Местни разказаха, че причина за самоубийството е любовна мъка. Медици разследват дали момчето е взело фаталното решение под въздействие на алкохол или опиати.

Първо сигнализира за трагедията неговото хъски. Тревожният лай на кучето завел родителите на мястото на трагедията.

Стената във фейсбук на Радослав Божков се покри със сълзи, тъжни икони и съболезнования. Приятелят му Кирил Касабов написа: „Почивай в мир, приятелю, ще ни липсваш много, но винаги ще останеш в нашите сърца“. Кико Кавдански: „Обичам те, чувствам се тъжен“ и др.

Радослав Божков – един от най-обичаните младежи в Крайници и душата на всяка компания. Това лято със свои земляци той покори Седемте рилски езера. Винаги е бил весел и с отлично самочувствие. Никой от приятелите му не е предполагал, че е способен на подобна стъпка. С чувството си за хумор разсмива приятелите си с фотосесия в стил „Чък Норис“: „Аз съм крайнишкият Чък Норис, аз съм неговият брат“.

Радослав е роден на 14 септември 1993г., има брат Иван и сестра Диана. Божков е завършил Механотехникума в Дупница.

вестник Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене