НУЖНО Е КОМПЕТЕНТНО И ПОЧТЕНО УПРАВЛЕНИЕ

Интервю с Димитър Делчев – кандидат за народен представител и водач на листата на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ. МУТРИ ВЪН“ в област Благоевград.

  1. Г-н Делчев. Представете се с няколко думи?

Семеен съм с две деца. Завършил съм право в Софийския университет и университета Кеймбридж и съм магистър по бизнес администрация в Американския университет в Благоевград.

Бях народен представител в 43-тото Народно събрание. За разлика от колегите ми си давах сметка, че да си депутат не означава хрантутник с привилегии, а е призвание да решаваш колкото се може повече проблеми на хората.

  1. Какво мотивира човек като Вас да остане в България и да се занимава с политика?

Останах в България с идеята, че и ние можем да сме нормална държава, в която се живее качествено и подредено. Не сме жертви на проклятие или неспособни, а държава на пропиляните възможности.

Но това може да се промени с компетентно и почтено управление. Основната причина да се захвана с политика е желанието да сменим арогантните грабители, с естествени лидери, каквито в България несъмнено има.

  1. Кажете нещо повече за проекта Изправи се БГ и предизборната коалиция с хората от Отровното трио?

Изправи се.БГ обединява хора с десни и леви схващания и граждани, които желаят България да се отърси от страха и робското мислене. Бяхме повече от 100 дни на протестите срещу статуквото,  изправихме се в защита на чистия въздух, зелените площи от презастрояване и малките и средни фирми в различни градове.

Беше трудно да направим такава широка и разнородна коалиция, но успяхме. И сме се устремили към крайната цел да повишим драстично доходите и стандарта на живот в България.

  1. Всички вие сте едни от знаковите лица на протестите от края на миналата година. До какво според Вас доведе общественото недоволство и как ще се отрази това на резултата от изборите?

Хората на площада казаха „Мутри вън!“ и ние ги чухме. Сложихме го в името си, защото в следващия Парламент ще следваме неотклонно исканията на протестиращите.

Според социологиите 70% от хората поискаха правителството да си отива. И това е естествено, защото управляващите и крадците около тях се изчерпаха в управлението. Все по-скъпо ни струва да ги издържаме на власт.

  1. Трябваше ли Борисов да подаде оставка?

Да, трябваше още през август да си замине. Кюлчетата и пачките в нощното му шкафче доказаха, че отдавна целта на премиера е да става по-богат за сметка на срутища във всяка сфера подобно на случая с Рилския манастир. И там се видя, че нещата се правят, за да има повод държавната хазна да се източва.

 

  1. Какво очаквате от новия парламент и с кого бихте влезли в коалиция?

Очакваме в новия парламент да се сформира мнозинство на почтените.  Естествени партньори на Изправи се! Мутри вън! са ни партиите от настоящата извънпарламентарна опозиция – Да, България! и партията на Слави Трифонов.

  1. Какви са приоритетите в управленската програма на Изправи се! Мутри вън!

Имаме една от най-добре разработените програми – 20 глави с внимателно анализирани мерки.

Пред всички тях извеждаме 4 приоритета: въздигане на малките и средни предприятия, отвоюване на чистотата на българската природа и въздух, повишаване на минималния месечен доход на 1250 лв. и дълбока правосъдна реформа.

  1. Винаги сте застъпвали идеята за машинно и електронно гласуване. Вие лично как ще гласувате?

Ще гласувам машинно. Ако управляващите бяха спазили закона за разнообразие и бяха въвели електронно гласуване, щях да се възползвам.

До нас стигна инструкция от управляващите, с която призовават да се гласува хартиено. На всички е ясно, че те са майстори в манипулирането на вота с бюлетини. Машините са изолирани и преброяват мигновено верния резултат. Затова е толкова важно хората да гласуват, на първо място, и да използват машина.

  1. Кажете нещо повече за кампанията Ви в Благоевградска област и по специално за Гоце Делчев.

Кампанията ни се отличава от останалите партии – ние бяхме първите, които реагираха на безобразното решение на РИОСВ да се застрои благоевградския парк Бачиново без екологична оценка. Направихме акция в парка, а после пуснахме жалба, с която спряхме решението до произнасяне на съда.

Гоце Делчев е един от най-посещаваните от нас градове. С Мая Манолова бяхме в УМБАЛ „Иван Скендеров“ и поехме ангажимент да довършим започнатото преди 38 г. строителство. Лично аз хванах роми, които изхвърляха незаконни отпадъци в близост до Гоце Делчев и след като ги изгонихме, подадохме сигнал в общината и РИОСВ.

Срещнахме хиляди хора и сме убедени, че те виждат разликата между Изправи се! Мутри вън! и останалите – докато те говорят, ние действаме в интерес на гражданите.

  1. Какво ще призовете избирателите дни преди изборния ден?

Хора, не се страхувайте, а гласувайте. Заплашват ви, че коронавирусът ще ви убие в секцията, защото ги устройва да гласуват купените вместо вас. Заплашват, че ще уволнят тези против тях, но истината е, че те никога няма да научат истината, защото вотът е таен. Като ви карат да докажете как сте гласували – надхитрете ги!

Подкрепете промяната, за да може утре пътищата, въздухът, лечението и присъдите, да са по-качествени и справедливи. Време е мутрите да бъдат изритани от властта и да бъде направена пълна ревизия на големите проекти и как са похарчени парите по знакови обществени поръчки.. Правилно е всички да знаят произхода на кюлчетата и пачките.

 Гласувайте с номер 18 за Изправи се! Мутри вън! Сега, повече от всякога, промяна е възможна.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене