Без компромиси с традициите и ценностите на българина!

След седмица са изключително важните за страната ни парламентарни избори. Нека днес, в момент на тежка здравна, социална, духовна, демографска и морална криза и тотална криза на доверие към управляващите (над 70 % нямат доверие на кабинета на ГЕРБ), да бъдем отговорни, да поемем реални ангажименти и да ги изпълним за 4 години! Защото проблемите на днешна България са много и изключително сериозни. Ето само един пример – опитите за силово налагане на противоконституционната Истанбулска конвенция. Всъщност Истанбулската конвенция вече не е… Истанбулска! Турция оттегли окончателно подписа си под скандалния джендърски документ въпреки натиска на Брюксел и Вашингтон. Все повече държави и общества ще разбират, че под маската на „загриженост” за домашното насилие реално се налага нещо противоестествено: вместо „мама” и „татко” – „родител 1” и „родител 2”, вместо „момченце” или „момченце”– „то”. И това „гениално” решение бе първото действие на новия президент на САЩ Байдън!? Вместо щастливи игри – тровене на невинните детски души с внушения за „свободен” избор на пола! Майката природа ясно ни определя като мъж или жена. И нищо друго! Преди 3 години България защити Конституцията, традициите си и националната държава, като отказа да приеме джендърския пасквил.

Но натискът продължава – явно и подмолно. Няма политическа цена, която да оправдава компромис с базисните за нашето общество ценности – родолюбие, традиции, семейство между мъж и жена и майчинство! В България битката срещу Конвенцията бе тежка. Нека напомним – първа и най-категорична бе Българската социалистическа партия, която се обяви против. Чак после се включиха патриотите (които останаха във властта въпреки ангажиментите на Борисов в Брюксел лично да прокара конвенцията!?). Против се обявиха Православната църква, Мюсюлманското изповедание, Католическата църква, протестантите… Битката за българската Нормалност и Заедност между етноси и религии е реална и работеща! Срещу джендъра са интелектуалците, едрият бизнес и синдикатите – над 80% от българските граждани! Всички тях от ГЕРБ нарекоха „тъмни сили”! Горда съм, че вестниците ЗЕМЯ и „Русия днес”, моите колеги и съмишленици журналисти и аз бяхме сред първите и най-активните, които водеха битката срещу Истанбулската конвенция в медиите.

Битка от нашите сърца на родолюбци, на православни, на социалисти! По-късно Конституционният съд ясно каза, че джендър идеологията и гей браковете противоречат не само на нашата традиция, но и на българския основен закон. В България няма място за тях, не трябва да ги допускаме никога! След години навеждане пред „началствата” България доказа, че може да защити своята позиция. Но не благодарение, а ВЪПРЕКИ управляващите от ГЕРБ! Жалко и позорно на този фон е, че наскоро българските евродепутати „социалисти”, въпреки изразената ясна и легитимна позиция на БСП и въпреки мнението на огромното мнозинство от избирателите им, продадоха душите си и подкрепиха резолюция в полза на конвенцията. Един ден ще понесат своята тежка отговорност пред избирателите! Защото БСП беше, е и ще бъде против Истанбулската конвенция и джендър идеологията! И това е важен урок за нас, които се борим за доверието на избирателя днес: Никакви компромиси с българската Конституция и традиция, с българското семейство, с нашите деца!

Да си върнем държавата, свободата, нормалността!

Проф. Светлана Шаренкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене