Най-сетне! Строят кръгово кръстовище до зеленчуковата борса край Кърналово, улесняват трафика в района

С кръгово кръстовище ще бъде регулирано движението при зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово. Предложението за това е от 2016 г. и е на зам.-кметът на община Петрич – Минка Салагьорова, и на главния инженер Николай Попов.

До момента бяха предприети други дейности по обезопасяване на кръстовището край тържището – нова маркировка, ново осветление на самото кръстовище и на отсечката, която свързва всички села в подножието на Огражден със земеделските обекти.

През миналата година беше дадено съгласие за идеен проект за изграждане на кръгово кръстовище. Усилията на местната власт в Петрич бяха подкрепени и с подписка от жители на съседните села.

„Вариантът за кръгово кръстовище цели по–висока пропускливост и по-добра организация на движението, тъй като в съседство на кръстовището има много работещи обекти, а и нови инвестиционни намерения – модернизация и изграждане на нова Газова компресорна станция „Петрич“, посочи кметът Димитър Бръчков.

Това допълнително ще утежни автомобилният трафик. Новото кръгово кръстовище ще бъде с радиус 16 метра, ще се постави осветление и видеонаблюдение.

Това пътно съоръжение ще води и към археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“, който е акцент в развитието на туризма, пътят до него вече е изцяло ремонтиран. До завършването на новото кръгово кръстовище ще има обходни маршрути, предимство за тежкотоварните камиони е напълно завършеният път Старчево-Първомай, който може да се използва към ГКПП „Златарево“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене