ДПС почете паметта на жертвите от възродителния процес в Барутин

ДПС почете паметта на жертвите от т. нар. „възродителен процес“ в доспатското село Барутин.
Членовете на Централния съвет на ДПС Мехмед Салим- областен председател на ДПС – Разград, Карамфил Каров- общински председател на ДПС – Девин, Анета Пашалиева – председател на Предизборен щаб на ДПС – Чепеларе, заедно с председателите на общински съвети на ДПС и кметове на общини от Смолянско, положиха венци и цветя пред чешмата-паметник в селото.

На церемонията присъстваха още народният представител на ДПС от област Смолян и кандидат-депутат Хайри Садъков, областният председател на ДПС – Смолян Салих Аршински, общинските кметове на Мадан ,Борино, Рудозем, Неделино, Девин и Цар Калоян – Фахри Молайсенов, Мустафа Караахмед, Румен Пехливанов и, Боян Кехайов, Здравко Иванов и Дауд Аляовлу, Областният председател на Младежко ДПС в Смолян, арх. Шебан Билянов.

Участие в паметното мероприятие взеха още и останалите кандидати за народни представители от листата на ДПС в Смолян – Десислава Кокутева, Велко Хаджиев, Рина Пехливанова, Светозар Любомиров, Недка Пакулева, инж.Диляна Кашокова и Денис Кедиков.

Събитието уважиха и общинските председатели на ДПС в Борино, Девин, Чепеларе, Смолян, Мадан, Рудозем, Баните, Неделино и Доспат: Ахмед Карадайъ, Карамфил Каров, Филип Делисивков, Милен Журналов, Бедри Базеников, Венцислав Пехливанов, Ферад Емин, Румен Кърмаджиев и Атанас Пържанов.
Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и негов наместник Изет Джалев отслужиха молитва в памет на убитите и ранените по време на трагичните събития, състояли се преди 49 години.

Заради пандемията от COVID-19 ДПС отмени за втора поредна година традиционният възпоменателен митинг в Барутин, който се провежда всяка пролет в памет на убитите и ранените по време на опита за насилствена асимилация през 1972 година.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене