Вяра: Първата копка в Дупница за 6 милиона на кмета Чимев удари на камък

 Чимев

Зам.-кметът Красимир Георгиев: Строителството стартира от 1 септември 

Първа копка на дупнишкия кмет Методи Чимев по гръмко рекламирания проект „Съвременно пространствено оформление на централна зона” удари на камък. Чимев направи водосвет в района на жк „Развесена върба” с армия работници, родители и техните деца в квартала и уж даде старт на същинските строителни дейности. Две седмици след тържественото събитие няма нито един строителен работник. На мястото стърчи само указателна табелка.

Красимир Георгиев

Жителите на квартала звънят в редакцията и питат защо не се работи. „Това политически акт ли беше, или става въпрос за фалстарт. Има ли указания за преустановяване на дейностите на проекта до изясняване на фактите по възлагане на договорите и изразходването на европейски пари, близо 6 милиона”, питат дупничани кмета Чимев.

Веднага потърсихме за коментар пиара на общината, който изложи позицията на заместник-кмета по евроинтеграцията Красимир Георгиев. Ето какво заяви той: „Днес имахме в общината среща с изпълнителите и със строителния надзор и уточнявахме графика за изпълнение на проекта. Самите строително-ремонтни дейности започват от 1 септември. Досега, в момента и в следващите дни ще се извършат подготвителни процеси като геодезически заснемания, както и се прави съгласуване с авторския надзор за всички материали, които ще бъдат използвани. От подписването на договора до самото стартиране на ремонтните дейности има технологично време за доставка на различните материали, но през това време се работи, както вече обясних. Според този график от 1 септември ще започнат видимите дейности в района на жк „Развесена върба“. До края на годината е идеята пък да бъде направено изцяло и кръговото движение. Следващата фаза обхваща останалите райони, попадащи в проекта. Така че няма никакво изоставане и всичко върви по график. Очакваме до края на седмицата и МРР да ни преведе авансовото плащане”.

Снимките:

1 Първа копка на дупнишкия кмет Методи Чимев по гръмко рекламирания проект „Съвременно пространствено оформление на централна зона” удари на камък.

2 Красимир Георгиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене