Новите директори на 5 училища в Пиринско встъпиха в длъжност

Новите директори на 5 училища в Пиринско – благоевградското XI ОУ, гоцеделчевското III ОУ, петричките ПГМЕТ и ПГИТ и обединеното училище в Дебрен встъпиха в длъжност вчера. В първия работен ден от новата седмица спечелилите конкурсите за ръководните постове пристигнаха в Регионалното управление на образованието, за да сключат новите си трудови договори.

Сред първите, влезли при главния специалист „Човешки ресурси”, бе Никола Джингаров, който досега бе ръководител на училището в Брезница, а вече официално е директор на III ОУ „Братя Миладинови” – Гоце Делчев.

Попитан от репортер на „Струма” защо се кандидатира за директор, при положение че е действащ такъв, Н. Джингаров каза: „Ще Ви обясня. Да, досега ръководих СУ „Св.св. Кирил и Методий” в Брезница, но живея в Гоце Делчев. Пътувам всеки ден. Понякога ми се налага да отивам и да се връщам по 2-3 пъти и да изминавам по 100 км на ден. Това ми тежи”, призна чистосърдечно Н. Джингаров. Той подчерта, че и колективът,  и учениците в училището в Брезница са страхотни, самата образователна институция през последните години се е развила неимоверно и че само непрекъснатото пътуване го е накарало да се откаже от досегашната си работа.

По отношение на приоритетите на новото си работно място Н. Джингаров поясни, че на първо място ще се стреми да подобри материално-техническата база на III ОУ в Гоце Делчев, като, разбира се, първо ще се запознае с колектива.

„Чувал съм само хубави неща за колегите. Надявам се, че с общи усилия ще постигнем добри резултати”, заключи Н. Джингаров. Както е известно, самият той е и кандидат-депутат. На въпроса какво ще се случи, ако влезе в парламента, училищният директор поясни, че това е изборна длъжност и мястото на титуляря в училище се пази и увери, че едното няма да пречи на другото.

Заедно с Н. Джингаров бе и Сефаде Хаджи. Тя е учителка по български език в СУ – Брезница, а от вчера е вр.и.д. директор  на училището. „Това, което мога да кажа, е, че ще продължа започнатото от досегашния шеф, за да развивам в дух на приемственост училището в правилната посока”, сподели новият временно изпълняващ длъжността директор С. Хаджи.

В заседателната зала на РУО – Благоевград чакаше и учителят по физика и математика в ПМГ „Яне Сандански” – Гоце Делчев Тодор Хаджидиманов, който официално вече е директор на Обединеното училище в Дъбница.

Новите си договори подписаха и зам. директорката на петричкото III ОУ Снежана Митова, спечелила конкурса за директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. Асен Златаров”, и Таня Иванова, учител по английски език в IV ОУ – Петрич, която поема управлението на Професионалната гимназия по механоелектротехника „ Юрий Гагарин”.

В РУО дойде и досегашният ръководител на ПГМЕТ Невянка Цанева. Тя поздрави наследника си на поста Т. Иванова и в дух на приемственост двете се снимаха заедно.

„Със сигурност ще ми липсва динамиката и ритъмът на училищния живот, но от друга страна чувствам и известно облекчение, най-вече че няма да нося такава отговорност” призна с усмивка Н. Цанева и почерпи за пенсионирането си.

На първо място в конкурса за директор на XI ОУ „Христо Ботев” – Благоевград е класирана началната учителка Радка Ризова. Тя бе назначена за вр.и.д. през декември 2018 г. и от вчера официално е титуляр на поста.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене