Стоян Стоев на Световния ден на водата: довършването на каскадата при язовир Бели бряг е цел за следващите 4 години

На Световния ден на водата общинският координатор на ГЕРБ в Сандански и кандидат за народен представител Стоян Стоев бе на място на недовършената водна каскада над курортния град. Той разговаря с експерти и се ангажира в следващите четири години да работи за осигуряване на финансиране за неговото завършване.

 

Десетилетия стои недовършен язовир „Калинките“ над Сандански. По проект той ще събира около 1 млн. кубика. С него ще се формира каскада от два водоема заедно с действащия язовир „Бели бряг“. „С наличната вода ще се покрият всички поливни нужди за землището на Сандански до Дамяница, включително. Заедно с това ще се освободи воден ресурс за останалите близки села до общинския център“, коментира Стоян Стоев.

 

Язовирът е завършен на около 70%, според мнението на експерти. Нужно е да се отделят средства за оглед и план за довършването му. „Правителството задели 500 млн. лв. за ремонт и поддръжка на водоемите на територията на страната, възможности за финансиране има и по европейските проекти. Трябва само да сме активни и да имаме в Народното събрание представители, които познават проблемите на региона и имат готови решения“, подчерта Стоян Стоев.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене