Ибраим Зайденов: Време е да рестартираме България, младите хора носят силата и устрема да го постигнат!

ИБРАИМ ЗАЙДЕНОВ е роден на 4 март 1991 година в село Абланица, община Хаджидимово. Завършил е бакалавърска степен по “Икономика на Социално-културната сфера” в Югозападен университет “Неофит Рилски”. Има магистърска степен “Финанси” в Югозападен университет “Неофит Рилски” и магистратура “Счетоводство и контрол” в УНСС. Член е на ДПС от 2010г. Председател е на младежко ДПС – с. Абланица от 2010г. до 2013 г. От 2013г. до 2016 г. е председател на Академично дружество към Младежко ДПС- Благоевград. От 2016г. до момента е втори мандат областен председател на Младежко ДПС – Благоевград. От 2019г. е общински съветник в община Хаджидимово. Собственик на счетоводна къща.

Г-н Зайденов, защо един млад човек като Вас избра да бъде кандидат за народен представител на ДПС в Благоевградска област? Кое Ви мотивира да приемете това предизвикателство?

Член съм на Движението за права и свободи повече от десет години и съвсем естествено е да приема това предизвикателство. ДПС е партия, която подкрепя младите хора и доказателство за това е кандидатдепутатската ни листа, в която мъдростта на опитните политици е съчетана с новата енергия на младите хора. Разбира се, това е само една от причините да се включа в предизборната надпревара. Основният мотив е желанието ми да работя за по-добър живот на всички хора в страната ни. Смятам, че именно младите хора носят силата и устрема да постигнат онова, което българският народ вече толкова години очаква от управленците – повече сигурност, достойни доходи, европейско образование и здравеопазване, нормална среда за бизнеса. България има нужда от рестарт и ДПС ще работи за обновление и рестартиране на страната ни.

Как ще се случи това?

За ДПС властта не е самоцел, а само средство за подобряване качеството на живот на хората в България. След 10-годишното управление на ГЕРБ всички виждаме, че държавността е в криза. И това се усеща особено силно в дни на пандемия. Кризата в здравеопазването оголи и извади на показ безсилието на всички държавни институции и особено недостатъците на здравната, социалната и образователната системи. Усещането за хаос в държавата нараства с всеки изминал ден и по нищо не личи, че институциите са способни да се справят с кризата. Затова ние от ДПС предлагаме диалог между политическите партии за съгласие и приемане на приоритетите за развитие на страната. Особено важно е да се приеме програма за ускорено икономическо развитие – нещо, за което ДПС отдавна настоява. Възстановяването на доверието в институциите е ключът към рестартиране на модела на управление. ДПС има програма как може да се случи това, има и нужният човешки ресурс от експерти и доказани професионалисти, които бързо да реализират този план. ДПС има и нужната енергия за това – неслучайно в кандидатските листи преобладават младите хора.

Не смятате ли, че първо трябва хората да се успокоят и да повярват в тези, които ги управляват?

Да, това е много важно. Всички заедно трябва да спрем омразата, разделението и агресията. Само по този начин можем да върнем политическата нормалност и да възстановим държавността. И това може да се постигне единствено с диалог между политическите партии за съгласие и приемане на приоритетите за развитие на страната. Ние от ДПС сме готови да бъдем посредници в този диалог, защото България има спешна нужда от рестарт и българският народ вече е нетърпелив. Не е нормално партиите да не могат да проведат един нормален диалог и да търсят съгласие по най-важният въпрос в момента, какъвто е въпросът за справяне с Ковид кризата.

Как ДПС ще убеди избирателите си, че има силите и експертизата да реализира програмата си?

ДПС имаме и кадрите, и програмата, и опита да се справим с тази кризисна ситуация, в която се намира в момента страната ни. През последните 30 години ДПС е доказало, че е отговорна партия. Успехите, които страната ни постигна в две поредни правителства, едното от които с мандат на ДПС, предопределиха евроатлантическия път на страната ни. В мандат на ДПС България стана член на НАТО, а при коалиционното управление с ДПС, България е и пълноправен член на Европейския съюз. ДПС е партия, която е доказала , че е сигурен, надежден и последователен партньор за реализирането и на силна икономика и предвидима данъчна политика. Още един път подчертавам, че ДПС е единствената партия, която призовава за диалог между институциите и българските граждани и той трябва да се случи. Българският народ очаква от политиците да върнат час по-скоро нормалността в държавата. И ние от ДПС ще работим точно за това.

От редови член минавате по цялата стълбица – от лидер на младежите в родното ви село Абланица, през водач на общинската и академичната структура, до областен лидер на младежите. Как печелите доверието на съпартийците си?

Фактите са такива, че от редови член и симпатизант минах последователно доста позиция като част от партията. Явно всеотдайността към самата кауза на партията, правилното следване на водената от партията политика, последователността и желанието за развитие в действията ми помогнаха да спечеля това доверие на съпартийците си. Но отдаването на партията и на политиката изисква доста лишения. При мен винаги преди всичко е била самата кауза на партията, никога не съм поставял собственото его пред партийните интереси.

Кой е вашият конкретен ангажимент към хората?

Не съм привърженик на обещанията. Ще работя, защото са важни делата, не думите. Това правя вече 10 години. Няма да предам нито партията си, нито избирателите ни. Ще работя за по-доброто бъдеще на страната ни. Независимо дали съм народен представител, или обикновен член на ДПС. Защото имам желанието, уменията и сърцето да помогна за една по-добра България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене