Кметът на община Банско Иван Кадев се срещна днес с водача на листата на ПП ГЕРБ в 1 МИР, Росен Желязков

В рамките на обиколката си из региона, министър Желязков пожела да обсъди конкретни въпроси от програмата за развитие на общината, които очакват своето разрешение в предстоящия парламентарен мандат.

Безспорен приоритет на разговора се очерта изграждането на втора кабинкова линия в ски зоната над града. За изминалите над десет години стана ясно, че за жителите на Банско и целия Благоевградски регион това е най-добрият път за икономическо развитие. Постигнато беше съгласие, че с изграждането на втора кабинкова линия курорт № 1 на Балканите ще затвърди своята позиция и ще повиши качеството на предлаганата туристическа услуга. Кметът Кадев припомни, че идеята за спешно изграждане на втора кабина е надпартийна и се подкрепя във всички проучвания през последните десет години от над 75% от анкетираните.

Обсъдени бяха и други важни въпроси на община Банско, като изграждането на довеждащ водопровод до Добринище, рехабилитацията на пътя от град Банско до хижа Вихрен и околовръстния път на общинския център, както и изграждането на модерна велоалея Банско – Разлог- Баня – Банско -Добринище.

Иван Кадев не пропусна да припомни навременната помощ, която община Банско получи тази зима от кабинета за целева рехабилитация на пътната мрежа и допълни: „Надявам се, че и занапред ще можем да разчитаме на грижа и подкрепа за бъдещото развитие на нашата община“.

Водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградско, Росен Желязков, благодари за ползотворната среща и заяви готовност да постави за решаване ключовите за община Банско въпроси още в началото на предстоящия управленски мандат.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене