Световен ден на рециклирането в Трето основно училище „Братя Миладинови“в Гоце Делчев

Трето основно училище „Братя Миладинови“в Гоце Делчев  се включи в проекта на GLOBAL Recycling Foundation и отбеляза Световния ден на рециклирането с дейности, организирани от комисията по екологична култура и здравно образование.

Първокласниците от „А“ и „Б „класове, 6 ГЦОУД, учениците Гергана Попова и Хаджер Мехмед от шести „А „клас и ресурсният учител г-жа Мариана Гебрелиева, в дните от 11.03. до 18.03.2021 г., се заеха да изпълнят разнообразната програма и да продължат еко инициативите в Трето основно училище, които имат дългогодишна традиция.

На импровизираната изложба първи „А“ клас се представиха с рециклирана хартия, с хранилки за птици и цветя от салфетки. Първи „Б“ клас изготвиха инсталация от използвани  дискове и вази от пластмасови бутилки. Учениците от 6 ГЦОУД, с учител

г-жа Грозданова, изработиха палма от отпадъчни материали. Изделията на учениците на г-жа Гебрелиева са изработени с подръчни материали. Опитите на Хаджер – „Лава в буркан“ и на

Гергана – „Надуй балон с въглероден диоксид“ бяха  направени в домашна обстановка. Всички те станаха „ Герои на рециклирането“ и получиха специално изработени стикери.

Учениците от първи до седми клас гледаха филми, изпратени от организацията за ползите от рециклирането.

Комисията по екологична култура и здравно образование благодари на всички участници и се обедини около идеята, че разделното събиране на отпадъците не може да бъде изява за един ден и  ежедневната работа с учениците в това отношение е много важна.

За това „зелената“идея в Трето ОУ  ще продължи с други инициативи, които ще бъдат  посветени  на Деня на планетата Земя.

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към  училища, фирми, организации и хора, които демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене