Ангел Джамбазки: ВМРО винаги поставя интересите на България и българската нация над всичко

След като с колегата Стоян Божинов бяхме в община Сатовча, разбрах, че от ДПС са ни обвинили, че търсим разделение. Не, неуважаеми колеги, не целим разделение, напротив. ВМРО е доказала, че национализъм значи общност, а не разделение. Бяхме там, защото винаги сме смятали, че трябва да откъснем хората в този район от зловредното влияние на ДПС.

Това заяви за „Дарик“ Ангел Джамбазки, който е водач на листата на ВМРО в Благоевград.

ВМРО – БНД винаги е настоявала за по-силна и адекватна политика спрямо хората в смесените райони. Ние винаги сме се борили да откъснем българските мюсюлмани от хватката на ДПС, но за да се случи това, трябват много усилия. Видяхме страх само в очите на ДПС, тази откровено мафиотска структура, която кой знае защо се нарича политическа партия, и освен всичко останало е и проводник на чужди интереси, например, на държавата Турция. Както видяхме на сборище, на което говори директно турският президент, който очевидно е вече председател на тази партия.

Нашето посещение в община Сатовча явно ги е изплашило. Има защо. Те от години се държат там като дерибеи, притискат местното население, без значение дали е християнско, или мюсюлманско, злоупотребяват с кметската власт. Опитват се по всякакъв начин да изплашат българите мюсюлмани там, като ги държат в зависимост било с енергийни помощи, било с дърва, било с работа… Знаете, че там поминъкът е или в гората, или около гората, или около общината. Няма много други възможности, където хората могат да изкарват почтено своята прехрана.

Така че ДПС се опитва да превърне тази област, Местенското корито, в някаква форма на вакъфски имот. Това обаче няма как да им се случи.

Нека местните жители да не се поддават на пропагандата на ДПС. В редиците на ВМРО са се включвали множество хора от тези населени места и са се борили за окончателното освобождение на българските земи в Македония. Юсеин Мохаджиев от Кочан, Лятиф Ибрахимов от Плетена, Али Османов от Слащен, Мехмед Кунгьов от Якоруда и много други. Тези хора са дейци на ВМРО и са войводи на ВМРО. Така че когато ни говорят за история, е хубаво да погледнат истинската такава, а не само да се отдават на антинационална пропаганда. С цел отново да разпределят порциите. А ние възстановяваме позициите на Организацията в региони, в които ВМРО е била традиционно силна. И бих им напомнил на тези неуки, неуважаеми хора от ДПС, че е хубаво да погледнат историята на своите родове. Да погледнат къде са се борили, за какво са се борили техните предци.

Всеки български гражданин, независимо дали е православен, мюсюлманин или католик, има едни и същи права, а ВМРО отдавна е доказала, че национализъм не значи разделение, а общност. Поречието на река Места никога не е било нищо различно от изконна българска земя. И това, че там живеят българи мюсюлмани не ги прави по-малко българи, не ги прави някакъв феод на самозабравили се кандидат-бейове или кандидат-аги. Нито са бейове, нито са аги, нито могат да си позволяват такъв език и такова държание.

И резултатите много ще ги изненадат, особено там. Но сега на изборите конкуренти от тях също полагат доста усилия в смесените райони да ги изтръгнат от корупционната хватка на мафиотската структура ДПС.  Мисля, че заедно можем да им дадем доста добър урок по политическа практика и политически действия.

В нашата организация винаги е имало българи православни християни, българи католици, българи униати, българи мохамедани.

Всички те са се борили за една кауза, която ние днес събираме в лозунга „България над всичко“.

България над всичко!
България над всичко!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене