Владимир Миленков: Дано този локдаун не е нездравословна смесица от политическо и медицинско решение

НОЩ обяви трети национален локдаун, който влиза в сила от понеделник, което предизвика вълна от реакции в цялата страна.

 

Кандидатът за народен представител от „Демократична България“ от 01-МИР Благоевград Владимир Миленков, също коментира новината, като споделя притесненията, които има по отношение на затварянето на бизнеси и хората, които отново остават без работа.

По думите на Миленков, пандемията, която ще предизвика стресът от липсата на работа и възможност за оцеляване на много хора е не по-малко плашеща.

„Ситуацията с КОВИД-19 е повече от тревожна, но този локдаун показва само едно – липсата на всякаква адекватност у управляващите. Неадекватност на мерките, липсата на ваксини и проблемите с наличните такива. И това, на фона на месеците говорене по телевизията, че страната си справя добре с кризата, че мерките, които се налагат работят и сме за пример в Европа.
Силно се надявам, че това решение не е продиктувано от личния инстинкт за съхранение на Борисов, което би го направило нездравословна смесица от политическо и медицинско решение.
Въпросът сега е, какво ще се промени за тези 10 дни. Ще се предпазят ли наистина хората, или просто ще бъде забавена заразата. „ , коментира той, изразявайки дълбоки съмнения, по отношение на мотивите за това затваряне и евентуална политическа намеса в тях.

Миленков е частен предприемач, който се занимава с бизнес от 2 десетилетия и анализира ситуацията именно от икономическа гледна точка. Констатациите му са тревожни, както за работодателите, така и за работниците, които ще бъдат лишени от възможност да се трудят и съответно да получават заплащане в този период.

„ Фактите са ясни, унищожиха се десетки бизнеси, много хора са изправени буквално на ръба на оцеляването. Някой дава ли си сметка, колко хиляди работници отново остават на улицата.
Трябва да се прави много точна преценка, защото след страха от вируса, идва страхът от невъзможността за прехрана, а това също е своеобразна епидемия, такава от стрес, която също носи след себе си медицински последствия.
Постоянните отваряния и затваряния носят вреда, която ще бъде оценена на по-късен етап и тя е не по-малко плашеща.“, категоричен е кандидат-депутатът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене