Проф. Георги Михайлов в Микрево: БСП ще помогне за развитието на всеки един регион!

Поредната среща очи в очи със симпатизанти и избиратели проведоха кандидат-депутати на „БСП за България” в Пиринския край.  Днес в село Микрево, община Струмяни, бяха водачът на листата – професор Георги Михайлов, третият в нея Младен Тимчев, професор Светлана Шаренкова, която е на четвърто място от гражданската квота. Те бяха посрещнати от местния кандидат-депутат на социалистите Александър Сливков.

„Няма да говоря с големи думи за програмата на БСП – „Визия за България”. Във всеки град, във всяко село хората имат своите проблеми. В този край, в община Струмяни, съм идвал като дете, тъй като тукашният лекар Петко Димитров бе близък с родителите ми. Затова ми е тъжно как се разруши селското стопанство, промишлеността, тютюнопроизводството. Стана невъзможно за много хора да изкарват прехраната си тук и те отиват в големите градове и в чужбина, много от вас са разделени с децата и внуците си. Точно на това е посветена програмата на нашата партия – да помогне за развитието на всеки регион”, заяви пред присъстващите професор Георги Михайлов. Той уточни, че 70% от населението в страната вече живее в големите градове. В същото време населени места остават почти безлюдни. „Тук са националните паркове „Рила” и „Пирин”, минерални извори, красоти, възможност за развитие на лека промишленост, животновъдство, земеделие, хората да живеят и да пеят, а вместо това ваши близки отиват в София и чужбина, за да изкарват своята прехрана. Ние предвиждаме подпомагане на млади хора, помощ за студентите, една истинска социална политика, насочена към хората”, подчерта професор Михайлов.

Кандидатът за народен представител от община Струмяни Александър Сливков увери хората в залата, че е много важно БСП да спечели парламентарните избори, за да бъдат решени някои от проблемите на региона. „Тук има зеленчукопроизводители, отглеждат се ранни плодове, но нямаме зеленчукова борса. Може да се обработват билки и плодове в нашата община. Не е изключено и създаване на малки мандри, животновъдството има накъде да се развива”, каза кандидат-депутатът от община Струмяни – Александър Сливков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене