​Починалият тази нощ в Благоевград е ваксиниран, заради това че ще бъде член на СИК при предстоящите избори

Починалият 47-годишен мъж е ваксиниран с „Астра Зенека“ в РЗИ-Благоевград за изборите заедно с майка си, като членове на секционна избирателна комисия .

Ивайло Даламангов почина два дни след ваксинация. Той е намерен мъртъв на земята в дома си от роднина около 22:00 часа тази нощ.

След сигнал на тел. 112 спешните медици констатирали смъртта на мъжа в ж.к. „Орбита“ №5 на благоевградския кв. Грамада.

Пропомняме, че завчера жена от село Стоб е починала след ваксинация с „Астра Зенека“, твърдят нейни близки. 54-годишната преподавателка в ОУ „Аверкий Попстоянов“ в гр. Рила Тинка Шопова, родом от Стоб, е била ваксинирана на 27-и февруари с партида от ваксината на „Астра Зенека“.

На 10.03. е приета в МАБЛ-Благоевград, с остра белодробна остра сърдечна недостатъчност и кръвосъсирване. След 12 дни след ваксината е издъхнала. Жената не е имала съпътстващи заболявания. Поддържала е нормалните граници на кръвното си налягане с редовен прием на лекарство, твърди сестра ѝ Здравка. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподавала на деца, допълва Здравка. Починалата не е преболедувала от коронавирус.

До дни пък се очаква да приключи проверката в МАБЛ-Благоевград, след като родилка от Горно Драглище, омъжена в Разлог, почина. Жената е приета с коронавирусна инфекция, но издъхва в болницата след опит на лекарите са я спасят в реанимация. Инспекцията по медицински надзор назначи проверка./pirinsko.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене