Екипът на общинската болница в Дупница без бонуси за празника, плащат от джоба си по 23 лв. куверт за банкета

68399-632x358

Д-р Любомир Таушански

Медицинският персонал на общинската болница в Дупница остана без бонуси за Деня на здравните работници, плащат си от джоба дори  за празничния купон, научи struma.bg.

Вчера до края на работния ден персоналът на общинската болница очакваше да получи по някой лев бонус за празника, но надеждите им останаха напразни. Управителят на болницата д-р Любомир Таушански си тръгна в 14,00 ч., когато свършва работното му време, и не каза нито дума за пари. Преди седмица д-р Таушански се похвали, че приключили годината с 39 хил. лв. печалба, затова екипът се надяваше на бонуси. Наложи се лекари, медицински сестри, санитарки да събират по 23,00 лв., за да платят куверта си в дупнишко заведение, за да честват празника.

На въпроса ще има ли бонуси за Деня на здравните работници управителят д-р Л. Таушански отговори: „Пари за бонуси няма. Болницата е на печалба, но има стари задължения, които трябва да погасява. Раздавам допълнително възнаграждение само на отделенията, които са заработили повече пари по клинични пътеки, но в момента чакам превод от МЗ и от Здравната каса в Кюстендил. Като получа парите, ще дам на тези, които работят повече”, каза д-р Таушански.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене