Увеличиха ковид леглата в МБАЛ-Гоце Делчев на 86, всички са заети

Кризата за ковид легла в МБАЛ „Иван Скендеров” в град Гоце Делчев продължава. Макар че миналата седмица спешно ортопедично отделение се превърна в отделение за болни от коронавирус. И леглата бяха увеличени с 22 по решение на Регионалната здравна инспекция-Благоевград.

„В момента няма нито едно свободно легло и в четирите ни ковид отделения – детско, инфекциозно, неврологично, ортопедично.Имаме и трима пациенти в реанимация с COVID-19, но те не са на апаратна вентилация. Надявам се, че днес ще изпишем няколко души, за да освободим легла и да можем да приемем нови болни с ковид”, каза тази сутрин зам.-управителят на болницата в Гоце Делчев – д-р Ангел Тонгов.

Той разкри, че миналата седмица били принудени да препращат пациенти към болницата в Благоевград заради липса на свободни легла в гоцеделчевската лечебница. Проблемът е, че капацитетът от ковид легла във всички болници в Благоевградска област е почти запълнен и все по-трудно се намират места. „Дано успеем да ограничим заразата, за да може здравната ни система да издържи. В противен случай ще бъде много тежко и за нас, медиците, и за болните от коронавирус”, каза още д-р Тонгов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене