Стартират проекти за над 8 млн. лв. в с. Катунци

Стартира изграждане на водния цикъл на с. Катунци, като от държавния бюджет са осигурени над 4,3 млн. лв. за реализация на проекта. Това потвърди Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в област Благоевград, който заедно с общинския координатор на партията в Сандански и кандидат за народен представител Стоян Стоев бяха на място в селото.

„Подобни проекти са много важни, защото Катунци е едно от живите села в община Сандански. Ако искаме да спрем процеса на обезлюдяване на тези места трябва да има целенасочена подкрепа от държавата“, подчерта Стоян Стоев. По думите му най-важно е социалното значение на такива проекти. „При правилното им планиране с тях могат не само да се създадат повече условия местните хора да останат да живеят и работят тук, но и в дългосрочен план да върнем вече напусналите го обратно“, подчерта още Стоян Стоев.

От три месеца са преведени 4 млн. лв. по сметката на Община Сандански за цялостна рехабилитация на пътя Катунци – Златолист. „Проектът е много важен за целия ни регион, защото местността има потенциал да се утвърди като национален туристически обект“, подчерта Стоян Стоев. Двамата с министър Желязков посетиха и църквата „Свети Георги“ в с. Златолист, където запалиха свещ за здраве. „През последните месеци държавата отпусна целева помощ за редица важни инициативи за община Сандански. Важно е обаче местната власт да реализира проектите, защото за хората има значение само когато видят работата свършена. Всичко останало звучи като обещание за бъдещето, дори когато парите вече са на лице, както е в случая с този пътен проект“, коментира Стоян Стоев.

Със средства от бюджета в Катунци се изпълнява и проект за енергийна ефективност на сградата на кметството, като предстои и цялостен ремонт на около половин километър от уличната мрежа на селото, стана ясно по време на разговорите с кмета Красимир Кисов и местните хора.

По време на срещите и разговорите в община Сандански заедно с министър Желязков бяха и евродепутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ Андрей Новаков, народният представител от 44-то Народно събрание Даниела Савеклиева и др.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене