Проф. Светлана Шаренкова: ГЕРБ се страхува от свободни избори?

Остра позиция пред в. ЗЕМЯ изрази неговият издател проф. Светлана Шаренкова, която е кандидат за народен представител в листата на „БСП за България” в 1-и МИР-Благоевград с № 4 (преференциален номер 104). Поводът е Заповедта на РЗИ-Благоевград, която определя новите мерки срещу COVID-19, една от които е фактическата забрана на предизборни мероприятия на територията на областта. В позицията се казва: „От началото на пандемията като издател и общественик съм подкрепяла, а като гражданин, стриктно съм спазвала всички мерки срещу разпространението на COVID-19, своевременно съм ваксинирана и с двете дози. Но днес не мога да не изразя гнева си, че под маската на загриженост за здравето на хората фактически се забранява провеждането на предизборна кампания на територията на областта. А доколкото регионалните забрани са като извадени под индиго – ограничителните мерки важат и за цялата страна! Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов нямаше смелостта да направи това покушение срещу демокрацията лично, нямаха тази смелост и министрите, възложиха го на безименни чиновници в РЗИ, действащи очевидно под политически натиск. Управляващите, които допреди дни ни уверяваха, че в България положението е отлично, днес създават паника с ясната цел да уплашат гражданите, за да не отидат те до урните!

Изборната кампания е същината на демократичния процес и правото на честен информиран избор на гражданите!

А днес ни забраняват срещи с хората, на които да представим нашите идеи, платформи и да заявим нашата управленска алтернатива за България!?

Игрите на властта са ясни – да бъдат сигурни, че до урните ще отидат предимно активистите на ГЕРБ – масовата армия от партийно назначени чиновници, зависимият бизнес, контролираният и купен вот.

Това е Моделът „ГЕРБ” – мафиотско-мутренският облик на превзетата държава.

Категорична съм, убедена съм, че говоря и от името на свободните граждани на регион Благоевград: Няма да ни уплашите, господа управляващи!

На 4 април – всеобщо масово гласуване, защото да отидеш на избори, не е по-опасно, отколкото да отидеш в банката, магазина или на работа!

Заедно да си върнем държавата и свободата!”, призовава проф. Шаренкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене