ВИДЕО:Над 40 граждани в Гоце Делчев си направиха безплатно кардиологично изследване

эъэъэ

В съответствие с подписан договор за сътрудничество между Общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев и столичната болница „Сити Клиник“, вчера в южния град бяха кардиоклогът доц. Доц. д-р Иво Петров и ангиолога проф. д-р Лъчезар Гроздински. Да проведат безплатен медицински преглед на всеки гражданин със сърдечно-съдови заболявания и да му определят точната диагноза и лечение, бе задачата на двамата големи специалисти. „В България, освен от кризата в здравеопазването, лечението на сърдечно-съдовите заболявания са затруднени допълнително, защото българина не е профилактично настроен“, каза доц. д-р Иво Петров

В сравнение с предишните 5-6 години в България чувствително се е подобрило диагностицирането и лечението на сърдечно-съдовите заболявания, подчертаха двамата специалисти на специална пресконференция за местните медии.

Всеки човек навършил 16 години вече е с атеросклероза и още от тази възраст процесът трябва да се овладее, сподели още доц. д-р Иво Петров. Според него много хора, особено възрастните, не знаят, че лечението на сърдечно-съдовата система е безплатно и изцяло по клинична пътека и дори не си правят труда да отидат на преглед и лечение защото мислят, че парите няма да им стигнат за лечението.

Договорът, подписан между МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев и МБАЛ „Сити Клиник“ за периодично командироване на специалисти от различни области от столичната болница в Гоце Делчев дава възможност на неврокопчани да си направят безплатни профилактични прегледи и точно диагностициране и лечение на съответни заболявания което спестява време и средства на пациентите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене