ПП ГЕРБ-Община Банско – ИНФРАСТРУКТУРА

– Само за последните години инвестициите в община Банско по различни програми и проекти е около 20 млн. лева.
– Развитието на инфраструктурата в областта е от ключово значение за целия регион.
– Премиерът Борисов обяви, че има отделени средства за Банско и работата по проектите няма да спре, дори по време на пандемия.
☑️ Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.
☑️ Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата.
• През декември с постановление на Министерски съвет община Банско получи близо 7 млн. лв. Средствата ще се изразходват за ремонт на уличната мрежа.
• Изграждане на новата част на ул. „Глазне” в Банско с бюджет 1 млн. лева.
• Предстои реконструкция на улица „Тодор Каблешков” с близо 1,4 млн. лева и част от ул. „Пирин” – 1,3 млн. лева.
✅ По бюджета на общината са преведени над 860 хил. лева за реконструкции на две улици в Добринище.
✅ Реконструкция на част от ул. „България“, част от ул. „Цар Симеон“, както и пълната реконструкция на ул. „Глазне“ в Банско – със средства от Държавен фонд „Земеделие“ се подмени изцяло и битовата канализация.
✅ 1, 4 млн. лева бяха отпуснати за ремонт на коритото на река Глазне, на юг от моста на ул. „Найден Геров”. Стените на реката бяха укрепени още през 2017 г.
✅ Сградата на общинската служба по земеделие в Банско, сградата на кметството в Добринище и сградата на кметството в село Места се санираха със средства от програма „Развитие на селските райони“
✅ Чисто нова и прекрасно облагородена градинка беше изградена в гр. Добринище
✅ Изцяло се изгради южният участък на ул. „Найден Геров“ в Банско. Така се завърши околовръстният път в града, който осигури и директен достъп на туристите до кабинковия лифт.
✅ През август приключи реконструкцията на ул. „Георги Темелков“. Там бяха инвестирани близо 640 хил. лв. отново от Фонд „Земеделие“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене