Видео: С гражданска подписка в Гоце Делчев подгониха „Свидетелите на Йехова“

жжжж

Да се забрани дейността на религиозното движение „Свидетелите на Йехова“ на територията в цялата страна е целта на инициативата на Гражданско сдружение „Активна съвест“ в Гоце Делчев. Инициативата за прогонване на опасната според БПЦ секта се подкрепя и от н.в.п. Неврокопския митрополит Серафим.

От началото на годината, чуждестранни, немско-говорящи граждани, представители на движението „Свидетели на Йехова“ са наели офис в Гоце Делчев в близост до едно от средните училища в града, което представлява огромна заплаха за учениците, смятат от „Активна съвест“. Поддръжниците на религиозното движение са порив светската държава. Преливането на кръв и присаждането на органи е огромен грях грях, смятат Йеховистите. Представителите на движението в Гоце Делчев външно изглеждат много добре. Макар, че говорят развален български език внушават солидност и вяра и раздават пропагандна литература на гражданите. Често пъти канат граждани на обяд, разпитват ги дали имат някакви проблеми и им обещават безплатни дърва за зимата и парични помощи. По неофициална информация, повярвалите в тяхното верую, са принуждавани да продадат всичките си имоти, парите да предадат като дарение на тяхната църква а по-късно ги склонявали към самоубийство.

Подписката в Гоце Делчев ще продължи три месеца, след което инициаторите ще я предадат на кмета Москов, който да я предостави на Комисията по вероизповедания при МС.

Сдружение „Активна съвест“ са получили одобрението и благословията на Неврокопския митрополит Серафим. Да се постави маса с подписката пред всеки храм на територията на митрополията за да има възможност всеки мирянин да се подпише, обещал Дядо Серафим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене