Проф. Шаренкова участва в предизборен диспут, по радио Благоевград, с кандидати за народни представители на тема „Визия за развитието на България през следващите четири години

Проф. Шаренкова участва в предизборен диспут, по радио Благоевград, с кандидати за народни представители на тема „Визия за развитието на България през следващите четири години. Основни тези и послания от предизборните платформи.“ Целият диспут може да чуете: https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101433754/disput

Това са най-важните избори от 30 години насам. Причината е, че държавата беше превзета и вместо пазарна, се превърна в силово-мутренска, вместо социална се превърна в антисоциална. От правова държва се превърна в неправова такава. Ние ще отстояваме конституционните норми, а именно България да стане отново правова, социлна и демократична страна с многопартиен модел, а не еднолична власт както е в момента.

БСП за България преди всичко ще отстоява духа и културата. България да се превърне отново в страна на Духа. А това е свързано с образование, безплатно за всички, здравеопазване, достъпно и безплатно, а от тях следва и демографската политика. След това идва и икономиката. Тя трябва да бъде пазарна икономика с възможност за всеки с инициативи и идеи да може да работи и да се развива в България, а не мутренско-олигархична, която облагодетелства само определен кръг от фирми. Друг основен приоритет ще бъде диверсификацията, но не само за макро процеси и нужди, а и на микро ниво.

Може да се търси газ от САЩ и от къде ли не, но не може да се направи връзката между Разлог, Банско и Гоце Делчев, така че тези региони да бъдат газифицирани. Друг, голям проблем, за който ще искаме обяснение е това, че област Благоевград е с най-ниската средна заплата в България, което противоречи на всякаква логика.

От както ГЕРБ са на власт, въпреки че инфраструктурата е основен приоритет на Бойко Борисов, България се превърна в едно срутище. В едно такова срутище се превърна и пътят до Рилски манастир, за който бяха дадени повече от 6 милиона лева. На всичкото отгоре този участък беше открит незаконно. Големият проблем е, че това се случва навсякъде, където се режат ленти в последно време. Обществото ни е система, която се нуждае от тотална реформа. Ние сме на последно място по всички показатели, свързани с доходи, здравеопазване, инфраструктура, образование и др.

На първо място сме по корупция и лошо разходване на европейски средства. На скоро излязоха данни, че откакто ГЕРБ е на власт България е изгубила между 1 и 4 милиарда лева поради тези две причини. Това е престъпление! За това сферите здравеопазване, доходи, образование, екология, зелена енергия-водородна и атомна, инфраструктура, но истинска и грижа за хората ще са главните пера на нашата политика. БСП е единствената алтернатива, която воже да свали мафиотско мутренската власт на ГЕРП!

Затова трябва да се гласува с бюлетина номер 4 !!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене