Окончателно: Вигенин ще води листата на БСП в Благоевград Гоним максимален резултат на вота, заяви Ангел Найденов

Ангел Найденов

Водач на листата на  БСП в Благоевград остава ексвъншният министър Кристиян Вигенин, чиято номинация там разбуни духовете в левите редици. Пред БНТ бившият военен министър Ангел Найденов каза, че е имало среща между ръководството на столетницата и местната структура, на която е постигнато съгласие бившият дипломат номер едно да оглави листата там.

Ангелов изрази убеденост, че номинацията на Вигенин ще стане факт днес на заседанието на Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията, на които листите за вота трябва да бъдат окончателно наредени.

Социалистът заяви още, че коалиция „Лява България“ ще търси максимален резултат на предсрочния вот.

Той коментира и твърденията, че ексфинансовият министър Петър Чобанов влиза в изборните листи на ДПС. Найденов заяви, че не би се учудил новината да е вярна. Социалистът припомни, че бившият финансист номер 1 не е член на БСП.

Той отхвърли възможността Чобанов да влиза в редиците на бившия коалиционен партньор на левицата заради отказа на БСП да се актуализира държавният бюджет.

Социалистът добави, че винаги е имало опити за влияние върху партията му от страна на други политически сили. Той беше категоричен, че този натиск не се е отразил върху решенията на БСП, нито пък върху реденето на изборните листи.

inews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене