Борисов в село Магерово: Комунистите ходиха да ни топят защо ви правим пътища

До три месеца ще бъде готова 14-километровата отсечка от пътя Велинград – Сърница до село Абланица и разклонението до село Магерово, заяви председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети село Магерово и лично се увери колко важен за хората в региона е новият път, който ще бъде изграден с държавни средства в размер на около 10 милиона лева. Борисов посочи, че пътят ще бъде изграден, независимо от възраженията на опозицията.

„Комунистите ходиха да ни топят защо ви правим пътища, не можело тук да живеят хора“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна стабилната подкрепа, на която в рамките на изминалия мандат са разчитали както големите, така и малките населени места. През 2019 година отново с отпуснати от кабинета близо 300 000 лева беше изграден и друг важен за местните жители път между селата Абланица и  Магерово.

„Строим в целите Родопи, правим пътища и това е необратим процес“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Абланица. Министър-председателят изтъкна, че хиляди кубици земна маса и скали са премахнати от строителните екипи, за да се разширят и подобрят пътищата в района.   Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че и занапред поема ангажимент за благоустройването на инфраструктурата в района, тъй като както и досега правителството еднакво подпомага всички общини в България.

Инфраструктурата продължава да бъде приоритет за ГЕРБ и през следващите години, като ще бъдат ремонтирани  повече от 4000 км пътища първи, втори и трети клас, свързващи отделните общини и населените места. Ще бъдат изградени и над 500 км нови магистрали и скоростни пътища.

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната, стана ясно от живото му включване във фейсбук. Днес той посети село Драгиново, най-голямото в област Пазарджик.

Там премиерът разговаря с кмета и се поинтересува от развитието на селото. Заедно с него бяха и вицепремиерът и кандидат за депутат Томислав Дончев и зам.-министърът на регионалното развитие и кандидат за депутат Николай Нанков.

novini.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене