Мая Манолова в Гоце Делчев: Ще подобрим здравеопазването и ще завършим недостроената от 40 г. болница

Ще проведем реформа в здравеопазването, за да се подобрят условията за лекарите и здравните грижи за гражданите. Като част от това ще работим, за да завършим 40 годишния строеж и оборудване на болницата.
Това заяви лидерът на Изправи се БГ след срещата си в петък с управителя на гоцеделчевската УМБАЛ д-р Петър Филибев, организирана от кандидата за депутат Георги Япов.
С реформата в здравната система ще създадем стимули на лекарите да работят в болници като тази в Гоце Делчев, каза Манолова.
Трябва генерална промяна във финансирането на лечебните заведения и гаранции , че болниците няма да се делят на такива в наши и ваши градове. Всеки  човек има конституционно право на качествена, своевременна и достъпна здравна помощ, допълни Манолова.
Водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! Димитър Делчев потвърди, че един от приоритетите му в новия парламент ще бъде подкрепата за УМБАЛ „Иван Скендеров“, така че да се превърне в регионален център за здравеопазване.
Наш приоритет е завършването на електронното здравеопазване, в което се наляха милиарди, но все още не е факт.
Предвиждаме спиране на доплащанията и приоритетно инвестиране в Спешната помощ. Има много малки населени места, които нямат достъп до бързо лечение, заради което се случва хората да не дочакат линейка.
Делчев подчерта, че анти-COVID мерките на правителството са хаотични, което се вижда с отмяната на решения 4 часа след приемането им. Трябва ново правителство, което да взима адекватни решения, придружени с навременна подкрепа за пострадалия бизнес.
Според него Изправи се! Мутри вън! има една от най-добрите програми по здравеопазване, в изготвянето на която се включиха и докторите от листата с номер 18 в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене