Прогноза за времето – 6 март (събота)

Слънцето и облаците ще се редуват днес, максималните температури от 3° до 12°

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще е предимно облачно, на места, в източната половина от страната и в планинските райони ще има слаби валежи от дъжд. С понижението на температурите в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната – североизточен вятър. Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3° – 4° в Североизточна България до 11° – 12° в южните райони.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 17 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, на места с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене