На вниманието на Басейнова дирекция –Благоевград !!!! Недобросъвестни тиклари са на път да затрупат с тонове камъни и отпадъци вододайната зона на гърменското село Долно Дряново в местността „Банен“

Жители на гърменското село Долно Дряново  притеснени сигнализираха  Топ Преса с молба за съдействие за  недобросъвестно изхвърляне на тонове камъни и различни отпадъци   в непосредствена близост до Вододайната зона на  селото им .

Огромната маса  от камъни и боклуци вече е пробутана с техника до самата ограда на Вододайната зона  на село Долно Дряново в местността „Банен“ която местност  се намира в землището на село Долен  община Сатовча .

„Именно в тази местност се намират складове на  тиклари от село Плетена  които както са тръгнали освен, че могат да затрупат  самата вододайна зона но могат да замърсят водата  и да изтровят  хората от Долно Дряново тъй като не е ясно какво е съдържанието на изхвърляните  отпадъци .“ коментираха притеснените жители на Долно Дряново . Те настояват за  спешна проверка от Басейнова дирекция и съдействие от кметовете на селата  Плетена и Долно Дряново за своевременно спиране на безотговорното чистене на складовете  от тикларите и незабавното стопиране   на струпването на камъни и отпадъци   на територията на  Вододайната зона  на  Долно Дряново в местността „Банен“.Хората от селото настояват за почистване на струпаната маса камъни и отпадъци до оградата на вододайната зона за да са сигурни че  няма да се стигне до замърсяване на питейната вода.

Хората от Долно Дряново настояват и за санкции на нарушителите !!!

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене