Бизнесмен с корени от Мосомище влиза от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ!

След едно денонощие коментари покрай новината, че бившият областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев е потенциалният водач на листата на ГЕРБ в Пиринско, вчера интригата се разплете и от  пресцентъра на партията посочиха официално, че №1 за 1 МИР е министърът на транспорта Росен Желязков. С това на практика се потвърди  прогнозата на „Струма“ отпреди няколко седмици. Желязков бе номиниран за депутат от партийните структури в Благоевградска област, а зад кандидатурата му застана и областният лидер на ГЕРБ, евродепутатът Андрей Новаков.

Росен Желязков е юрист по образование. От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция електронно управление, а от  2017 г. е  председател на Комисия за регулиране на съобщенията. През 2018 г. е избран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Изключително любопитна е подредбата на листата след водача. Втори е шефът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов, който е и общински съветник, и председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания. На трето, четвърто и пето място са настоящите депутати Георги Динев от Петрич, д-р Емил Тончев от Разлог и Александър Мацурев от Банско. На шесто място е председателят на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. Седмото място е определено за коалиционния партньор СДС, което ще бъде заето от бившия син депутат –  юристът Борислв Миланов. На осмо място е директорът на ТД на НОИ – Благоевград Илиян Георгиев. На девето място е Никола Джингаров, ръководител на ГЕРБ в Гоце Делчев, а на десето – Денис Шингов от Гърмен. На последното 22 място е депутатът Стефан Апостолов от Симитли, който вчера навърши 33 години. За преминалия в Христовата възраст син на кмета на Симитли Апостол Апостолов последното място едва ли е проблем, тъй като той ще разчита на висок преференциален вот, както стана на предишните избори, когато преференциите го изстреляха в първа лига и стана депутат в настоящия парламент.

Любопитното е, че от гражданската квота като кандидати за народни представители са номинирани благоевградският адвокат Теодор Тошев, който беше юрисконсулт на ОбС – Благоевград по времето на кмета Атанас Камбитов, както и бизнесменът Димитър Урдев, който е с корени от село Мосомище, община Гоце Делчев,  бивш общински съветник от БЗНС „Ал. Стамболийски” в продължение на 3 мандата. Изненадващо е, че в депутатската листа не са дългогодишният народен представител Даниела Савеклиева и шефката на „ВиК” Росица Димитрова, която е председател на общинската организация на ГЕРБ в Благоевград . Окончателното подреждане на листата за народни представители от управляващата партия се очаква да стане ясно днес.

Д. Савеклиева

Р. Димитрова

Ив. Златанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене