Затрупаният в „Железница“работник още куца

Трима души пострадаха при падането на земна маса

8 месеца след инцидента 

Спас преживява 2 операции, продължава да е в болничен 

Все още с куцукане се придвижва младият строителен работник Спас Димов.

Заедно с двама свои колеги той пострада, след като на 24 юни миналата година рухна част от новостроящия се тунел „Железница“ на магистрала „Струма“. 31-годишният мъж беше най-тежко пострадалият при злощастния инцидент и в продължение на 8 месеца продължава възстановяването му.

„Спас вече е доста по-добре, но куца, докато ходи. Продължава да е в болничен и няма как да се завърне на работа, тъй като има още време, докато напълно се оправи“, разказа пред „България Днес“ неговият братовчед Кирил Огненски.

По негови думи след инцидента Димов претърпява две операции, за да може отново да проходи. И към днешната дата подобрението му е значително. Веднага след срутването младият мъж беше приет в болницата в Благоевград с 3 счупени ребра, контузии на белия дроб и пневмоторакс (наличие на въздух или друг газ в междуплевралното пространство). По предложение на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски Спас беше транспортиран в столичната болница, където успяха да се преборят за подобряването му.

Работникът има три деца, за които трябва да се грижи, и иска час по-скоро да се върне на работа, за да изкарва средства за семейството си. Но ще трябва да почака до пълното възстановяване на здравословното му състояние.

Проверки след инцидента показаха, че не става въпрос за човешка грешка, а тунелът е рухнал вследствие на проливните дъждове дни по-рано. Наскоро стана ясно, че пътното съоръжение е почти завършено и този месец ще може да се минава по него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене