Свободата, Народът, Русия и Президентът – кошмарите на Б. Борисов!

Властта в лицето на ГЕРБаджийски чиновници за втора поредна година забрани народния, църковния и военния ритуал, посветени на националния празник 3 март на връх Шипка. Празник, провеждан над столетие на най-високия за всяко българско сърце Връх!

Мотивите са абсурдни: епидемиологичната обстановка не позволявала!? По предизборната ГЕРБаджийска логика на 1 март кръчмите ще отворят – там  пандемия няма според здравните чиновници и техния повелител Борисов, но на историческия връх Шипка тя е „много опасна”!?

Ясно е, че Страхът на управляващите е другаде, но това не е COVID-19! Страхът е, че на връх Шипка по традиция ще се съберат стотици хиляди българи и ще преклонят глава пред подвига на руските войни и българските опълченци, дали живота си за Свободата на Майка България! Страхът е от президента на Република България, който като български патриот и офицер, като държавен глава и главнокомандващ на Българската армия ще почете паметта на освободителите и ще сведе глава пред загиналите българи и руси за Свободата на България.

Без протокол и без масовка президентът Радев ще се срещне с хиляди български граждани, които, повели деца и внучета, по традиция ще изкачат Върха и ще поднесат цвете за благодарност и за да се почувстват българи! Да изразят радостта си, както е написа Дядо Вазов, че „в нашето недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди;… О, Шипка!…”

След 143 години свободна България властта на Б. Борисов се опитва да заглуши гласа на избрания от два милиона българи президент. Президент, който обеща и не влезе в съглашателство със Задкулисието и Мафията и който неизменно казва истината за трагичното състоянието на българската държавност – за унизителната бедност и мизерията, за чудовищната демографска криза – следствия на безконтролната корупция и мутризация на управлението. Радев не отстъпи от защитата на гражданските права и свободата на словото, от защитата на основните принципи на Конституцията, че България е демократична, правова и социална държава. Не отстъпи от призванието си да бъде ясен коректив на всяка антинародна власт!

Президентът застана без колебание до протеста и подкрепи над 70% от българите, които протестираха срещу мафиотското управление на ГЕРБ. Като достоен български офицер Румен Радев вдигна юмрук и каза: „Мутри, вън!”. И всъщност, както винаги досега, изрече присъдата на мнозинството от нас за проваленото, продажно и крадливо управление на ГЕРБ и Б. Борисов.

На България й предстои честването на националния празник – 3 март! Цинично е власта да вменява вина на всеки родолюбец, който спонтанно се стреми да посрещне празника на връх Шипка, а не в кръчмата. Но това е властта на Б. Борисов, която от години въвежда учебници, в които Левски, Ботев, Вапцаров и Гео Милев са терористи. А според „мейнстриймната история” робство няма, а Паисий, Вазов се споменават мимоходом…

И преди година някакъв кмет от ГЕРБ забрани тържествата на Шипка. Тогава президентът и Народът отново пак бяха заедно на Върха. И в страната, и в чужбина никой не се съобрази с антибългарските препоръки на чиновниците и всички празнуваха националния празник. Но символично лицето на българските институциите беше измито от кмета на Кърджали Хасан Азис, който отбеляза 3 март с почетна рота, празнични слова и с думите:  „Трети март е свещена дата за всички българи, защото тя събира в едно родолюбието, възторга от дълго жадуваната свобода и преклонението пред нашите освободители, защото на този ден България възкръсва за нов живот”.

Днешната власт е оцеляваща, тя просто угажда на „началствата” от Вашингтон или Брюксел, без да мисли за българските национални чувства.

Заради това ГЕРБ днес създават здравен риск за българските граждани с тъпия си отказ да преговарят за руската ваксина „Спутник V”, която вече месеци се ползва в Израел, Сърбия, Южна Корея, Бразилия, а отскоро и в Австрия, Чехия, Хърватия и десетки други държави. Корнелия Нинова предложи решение по темата, но  властта го отклони и дори обвиниха БСП в проруски лобизъм!? Забравяйки явния лобизъм, че Ева Паунова-Майдел е евродепутат от ГЕРБ, а нейната майка Зоя Паунова е представител на „Астра Зенека”. (Помните ли  реакцията на министъра на здравеопазването К. Ангелов, че от „Астра Зенека” не изпълняват ангажиментите си, а пък ние кой знае защо сме платили най-много ваксини на тях!? И това, ако не е лобизъм (платен и неизпълнен), здраве му кажи!)

Въпросът е: смъртта на колко българи ще струва страхът на властта от дърпане ушите, ако поръчат руската ваксина? Специалистите на хранилка при ГЕРБ се разсейват, че „Спутник V” e първата в света ваксина,с доказани на научно ниво качества. Да споменем думите на унгарския премиер Виктор Орбан (заклет антикомунист, за разлика активния член на БКП Б. Борисов) пред германска медия: „Живял съм 26 години в социалистическа Унгария, която имаше утвърдена култура във ваксинирането с руски ваксини и беше много пред Запада в медицинско отношение… Интересуват ме не чиновниците от Брюксел, а интересите и здравето на унгарския народ и експертизата на унгарските лекари”.

Б. Борисов много обича да се снима до Орбан, но е на светлинни години от неговото визионерство, патриотизъм и грижа за обществения интерес… Неговият модел е друг – на арогантността, на калинките, на перченето на мускули, на цинизма и натиска на силния над слабите. Но този модел изтича!

Нека на 4 април да сложим край на Страха и да гласуваме за Промяната! Но преди това всички заедно да почетем Деня на Свободата и Суверенитета на България на най-високият връх – Шипка!

Да живее България!

Проф. Светлана Шаренкова

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене