На 30 август 2014 г. /събота/ от 14:00 часа на откритата сцена в центъра на Елешница ще се проведе първият фолклорен фестивал „Фолклорна среща”.

фолклорен фестивал Елешница

Над 250 участници ще се състезават във фолклорното веселие в две категории – песни и танци. Записалите се за участие групи са 17, индивидуалните изпълнители са десетки.   На фолклорния фестивал ще бъде излъчена най-добрата певческа група и най-добрата танцова хореография.

фолклорна среща Елешница

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора.
Фестивала има конкурсен характер, в него могат да вземат участие
всички любителски групи, състави, оркестри, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, без значение от възрастовата група.

фолклорен фестивал Елешница

„Изживейте един опияняващ ден с фолклорни танци и песни, наследени през вековете от нашите предци!”, приканват организаторите от  НЧ “Западнородопски лъч”, село Елешница,  кметство с. Елешница и Танцов състав “Елешница”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене