Младшите посланици на Европейския парламент от СУ „Никола Вапцаров“ проведоха интересна онлайн беседа с Есен Алиева от ЕП

Вчера,  25.02.2021 г. младшите посланици на Европейския парламент от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово се срещнаха, макар и виртуално по причина на COVID 19, с представител на ЕП – Есен Алиева.

Онлайн беседата се проведе чрез пларформата WebEx. Есен Алиева е   координатор по програмата “Back to school” за България и асистент „Информация и комуникации“ в представителството на Европейската комисия в България.

Темите, които бяха засегнати, са свързани с киберсигурността, дигитализацията в днешно време и социаликономическото развитие на Европейския съюз. Също така учениците научиха за възможностите, които им дават европейските програми.

 

По време на уебинара учениците можеха да задават своите въпроси, чиито отговори получиха в края на онлайн срещата. Някои бяха силно развълнувани от това кой е най-правилният начин да се отсее вярната информация в масовите медии, а други се интересуваха от спечелването на европейски проекти и тяхната реализация в икономически план. Възпитаниците на гимназията получиха и съвети от лекторите кои са най-важните качества, които бъдещата европейска младеж трябва да притежава, за да се справи с всяка ситуация.

В срещата, участваха младши посланици на училището и представители на ученическия съвет, г-жа Вангелия Петрелийска – директор на СУ „Никола Вапцаров“ и старши посланиците Заприна Глушкова – учител по БЕЛ и ФЕ и Христина Урдева – педагогически съветник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене