Шефът на ЦСМП: Няма правило, че всеки шофьор на линейка получава допълнително 1000 лева

Шофьори на линейки в Гоце Делчев излязоха тази сутрин на протест заради неполучени пари от средствата, предвидени за хората на първа линия. 1000 лева не са взели за януари 10 шофьори и една медицинска сестра от филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев.

Директорът на ЦСМП в Пиринския край – д-р Красимир Михайлов, увери, че ще бъде направена проверка на случая. Но изрично подчерта, че никъде няма изискване всеки шофьор на линейка трябва да получи въпросната сума. И не приема подобна атака през медиите, преди да е воден какъвто и да е диалог.

„Тези 1000 лева са за хора, които пряко обслужат хора с коронавирус. Процедурата за установяване на това нещо е тромава. Завеждащ филияла всеки месец ни праща справка, а тук специална комисия прави проверка. Контролът е задължителен, защото това не са малко пари и не може да се раздават с лека ръка. Имаме 10 филиала, допускат се грешки. Пропуски е имало и преди, но сме ги коригирали, когато се е доказвало, че наистина наши служители са били в пряк контакт със заразени с Ковид”, обясни д-р Красимир Михайлов.

Той още вчера се чул с недоволните служители в Гоце Делчев. Уверил ги, че ще направи проверка. Всички протестиращи до декември са си получавали бонусите от 1000 лева. Проблемът е, че понякога се злоупотребява. Правят се опити да се докаже, че шофьори на линейки придружават ковид пациенти и затова трябва да получат бонуси. „Не е работа на шофьора да придружава болния. Наскоро засякохме опит на шофьор да подправя документи, ще искаме оляснение от него”, каза още д-р Михайлов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене