Евродепутатът Ангел Джамбазки ще води листата на ВМРО в Благоевградска област

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки е определен за водач на листата на ВМРО в Благоевградска област. Под №2 ще е настоящият депутат на войводите от Петрич Стоян Божинов.

Ако войводите и на предстоящите избори минат бариерата от 4%, което е почти сигурно, Божинов ще е сигурен депутат в 45-ото НС, защото Джамбазки ще се върне в Брюксел да си доизкара мандата в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Малка е вероятността ВМРО да остане под чертата в Пиринско, защото на изборите през 2017 г. те изкараха 9.24%. Наистина тогава те бяха в коалиция с атакистите на Волен Сидеров и НФСБ на Валери Симеонов, които на 4 април ще се явят поотделно на избори, но към днешна дата имат и кмет на община Сандански.

Самият Божинов, който е от петричкото с. Първомай, стана депутат в 44-ото НС по средата на мандата. След местните избори през 2019 г. той зае мястото на предшественика си Атанас Стоянов, който бе избран за кмет на Сандански. Преди да поеме към София, Божинов беше кандидат за кмет на община Петрич и водач на групата общински съветници на войводите  в местния ОбС.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене