Петър Чорев от разложкото село Елешница е пред поредно творческо предизвикателство

Петър Чорев от разложкото село Елешница е пред поредно творческо предизвикателство. След като изобрази Свети Георги в скалите над селото, сега подготвя проект за икона стенопис с лика на Света Варвара.

„На лицевата страна ще нарисува образа на светицата, а на гърба нейната молитва, която ще благославя жители и гости на Елешница, както и всички преминаващи през този район“, смята Петър Чорев. Той обсъжда идеята и с жителите на селото.

„Доказано е, че Света Варвара е родена в Елешница. В древността селото е носило името Илиопол. Да покажем, че се гордеем с това и да обединим усилия за направата на нещо добро. Всяко мнение, предложение или идея може да бъде от полза“, обяви намерението си Петър Чорев.

Припомняме, преди три години младият творец изсече барелеф на Свети Георги в местността „Четирите бора“. Скалното творение, високо близо 4 метра, стана атракция за местни жители и туристи.

Той изработи барелефа в знак на почит към неговите деди и прадеди, към родното му село и с надежда да напомня на идните поколения, че човешките способности са неограничени. Скалата, на която е издялано изображението, се намира на стратегическо място, което се вижда от голяма част от селото, успоредно на камбанарията на църквата.

След освещаване на скалната икона градоначалникът на Разлог Красимир Герчев награди Петър Чорев, като в знак на признателност му връчи общинския герб. Чорев от своя страна пък подари за кметския кабинет портрет на Васил Левски, нарисуван с кафе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене