Без категория

Полицейска ротация: Началникът на участък Симитли Г. Кьосев оглавява Второ управление на МВР в Благоевград, сменя Л. Милков

Георги Кьосев

Началникът на полицейски участък Симитли Георги Кьосев е най-вероятният нов началник на Второ управление на МВР в Благоевград на мястото на Любчо Милков, чието детрониране е в ход. Кьосев до момента бе подчинен на Милков, до дни ще стане негов началник. Както съобщихме вчера, от поста началник на Първо управление на МВР в Благоевград ще бъде освободен и Пламен Мичев, неговото място ще заеме Йордан Латинов. Мичев ще трябва да избира новото си работно място за началник участък или в Симитли или в Кресна. Не е ясно, обаче какво точно ще работи досегашният началник на Второ управление на МВР Любчо Милков.

До вчера рокадите бяха в сферата на слуховете, днес стана ясно, че и двамата началници, които ще бъдат сменени знаят за предложенията и очакват заместниците си. Нищо не са чули за повишенията си Кьосев и Латинов. Struma. com научи от свои източници, че имената на Кьосев и Латинов вече са предложени на министър Цветлин Йовчев и рокадите ще станат факт. Причината според запознати, са резултатите от годишния отчет.

Двете полицейски управления са на опашката по разкриваемост, вероятно това е мотивът на ръководството на ОД на МВР Благоевград да извърши ротационните смени. Благоевградските управления са най-тежки в целия регион, заради града, който покриват. Тук са концентирани най-много хора и съответно заявителския материал за извършени престъпления – най-голям. ПУ на МВР в Гоце Делчев и Разлог например, които традиционно са отличници в дирекцията са несъизмерими по обем на работа и тежест с двете благоевградски управления. В тези управления заявените престъпления са многократно по-малко от тези в Благоевград, в този смисъл поставянето на двете управления на опашката е относително, коментираха хора от дирекцията на МВР в Благоевград.

П. Петрова/струма.ком

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене