Борисов в с. Самуилово: Няма полемика за отварянето на заведенията

Нямаме полемика по отношение на отварянето на заведенията. Има бавно и плавно покачване на заболеваемостта, но то се контролира и защото сме впрегнали всички усилия във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот“, категоричен бе премиерът Борисов днес в петричкото село Самуилово. С него бяха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Преди дни министър-председателят обяви, че заведенията ще бъдат отворени на 1-ви март. Това предизвика неодобрителни реакции в част от медиците. Но явно вече има консенсус между премиера и Националния оперативен щаб по отношение на този въпрос и заведенията ще отворят врати в първия ден на март.

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в петричкото село Самуилово, че вече е създадена организация и мобилни екипи започват да ваксинират срещу COVID-19 желаещите в отдалечените населени места. От днес 25 мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани.

„Създадохме организация навсякъде линейки да достигат до труднодостъпни и отдалечени места и хората да се имунизират. 88 000 дози днес сме доставили в страната, за радост има много желаещи да се ваксинират. Зелените коридори ще продължат да действат, докато пристигнат 18,5 милиона дози безплатни ваксини за българите“,  заяви премиерът Борисов в Самуилово. Министър-председателят изтъкна, че освен в големите болници в страната, вече е гарантирано и жителите от най-малките населени места у нас да получат достъп до напълно безплатна, одобрена от ЕК и утвърдена от Европейската агенция по лекарствата ваксина.

„Хората наистина проявиха зрялост и са абсолютно мотивирани да се ваксинират. Трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на тази пандемия“, отбеляза председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Снимка: МС-пресцентър

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене