Гурбетчии от пиринско стягат национален протест, причината е че хората от 7-8 месеца чакат решения за обезщетение а институциите си измислят нови закони и разпореждания

Гастербайтери от пиринско стягат  национален  протест ,причината е че хората от 7-8месеца чакат решения за обезщетение,а доходите им са изчерпани и се намират в пълна  безизходица.

Многото ощетени  задават един единствен въпрос, и настояват за бърз отговор:защо при положение че представят У-1 от чужбина не им се признава(както е било в предишни години ,когато и служебното У-1 е излизало в порядъка   от  2-3месеца ,а сега чакат вече   7-8 месеца и то без резултатно .

В момента тече кампания по    събиране на подписка след което ще се премине и към протестни действия  ако  отговорните институции не реагират  и  продължават да не обръщат внимание на този казус, са категорични  хората .

Всички  заявяват,  че са  представили  оригинални  документи подкрепени с договори и естествено питат защо е това забавяне от толкова много месеци.

Както  е редът, гурбетчиите  са подали документите си  в НОИ за обещетение ,а в  НАП за осигуровките.

Врътката и забавянето  според тях идва от това , че  от НАП признават подадените  им там документи и договори    ,а от НОИ  ги бавят  под предлог      ,че уж  ги изискват по служебен път. Каква е логиката !!!!

Инициативата и подписката  тръгват от община Сатовча където  гастербайтерите са най- много .В нея вече се включват и  гастербайтери от цялата страна като   призовават всички засегнати от забавените решения за  изплащане на обещетения гурбетчий да ги подкрепят .

Казусът отнсно обещетенията на  хората работили в чужбина ще се окаже голям проблем тъй като  институциите  освен, че си прехвърлят топката и сами според самите потърпевши си измислят нови закони и разпоредби чрез които се  опитват умишлено да бавят изплащането и то в  не обяснимите и не реалните срокове от по 7-8 месеца каквито до сега не е имало.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене