Атанас Камбитов – Областен координатор на ПП “Републиканци за България”: По повод публикациите в някои „медии“, които обслужват сегашното Общинско ръководство и статукво, ще кажа, че същите тиражират „претоплени манджи“, опитват се да подменят истината и откровено лъжат…

По повод публикациите в някои „медии“, които обслужват сегашното Общинско ръководство и статукво, ще кажа, че същите тиражират „претоплени манджи“, опитват се да подменят истината и откровено лъжат. Същото се прави с една единствена цел, тя е да се отклони вниманието от това, което се случва в Общината, а то е НИЩО!
Досега не съм взимал отношение, но ще го направя, за да стане един път завинаги ясно за какво иде реч и нека всеки сам направи своя извод, и избере на кой да вярва и на кой не.
Относно прочутите възнаграждения в „Благоевград инвест 2016“, ИЗБИРАТЕЛНО изнесени от общинското ръководство (само за определени хора) пред медиите се цитират суми от 30 хил., 40 хил., 50 хил. лева и т.н., но никой не казва, че те са сборни и се отнасят за 6-годишен период. Това означава, че говорим за около 500-600 лева на месец. В същото време „услужливо“ се мълчи относно факта, че абсолютно всички експерти от администрацията са получавали възнаграждения по проекти, по които са работили, такива са правилата на Програмите (средно по 500 лева месечно). Много е важно да се знае, че тези суми са изплащани за реализирани проекти, финансирани по ОП и национални кива, а не са от Бюджета на Общината. За да бъда още по-ясен – те не са от джоба на благоевградчани!
Фирмата „Благоевград инвест 2016“ беше създадена от мен, като общинска такава, и работеше само по проекти по Оперативни програми и санирането . Всички служители в нея взимаха възнаграждения не от Бюджета на Община Благоевград , а чрез външно финансиране. Това само по себе си означава, че тези пари постъпваха в Общината, не излизаха от нея.
Всички служители работеха денонощно по проекти за над 300 млн. лева, за изпълнението на които Община Благоевград не е плащала на външни консултанти. Освен това, за този кратък период от време, фирмата реализира над 2 млн. лева печалба. Същата тази печалба, забележете, влезе в Бюджета на Община Благоевград. Т.е. тези пари не бяха взети от джоба на благоевградчани, те влязоха там. Жалко е, че в момента „Благоевград инвест“ не работи, а причината за това е много проста – Общината не изпълнява нито един проект.
Колкото до тиражираните лъжи за взети телефони – 8, 10, 12 и т.н, това е повече от елементарно и несериозно. Говори красноречиво за нивото на тези, които ги разпространяват, и на тези, които вярват на подобни глупости. Само ще кажа, че може да се направи обикновена справка с „Vivacom“, за да се установи кой е взимал и кой не.
На лъжата краката са къси!
Идват избори, а явно някои ги е страх! Затова същите избират най-лесното – да лъжат!
Благоевградчани, веднъж вече повярвахте на тези хора, сега виждате какво се случва с града. Помислете, преди да го направите отново!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене