Започва изграждането на нова Индустриална зона в Симитли

Скоро ще започне изграждането на втора индустриална зона в Симитли. Добрата новина съобщи народният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов, който
разкри, че правителството е дало съгласие за апортиране на имот от 153 декара частна държавна собственост в капитала на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД. Имотът се намира на територията на Симитли, в местността Горна Драчевица, става дума за района на бившите военни погреби.
Всичко това ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” ЕАД да започне изграждането на Индустриален парк в град Симитли, което от своя страна ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, което пък ще доведе до разкриването на много нови работни места.
„Искам да подчертая, че това е единствената нова Индустриална зона, която предстои да бъде изградена в нашата област от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Радостен съм да споделя тази новина, особено след като вече сме провели предварителни разговори с потенциални инвеститори, които са готови и искат да инвестират, и да развиват своя бизнес в Симитли. Всички потенциални инвеститори, които искат да откриват свои производства у нас, първо се свързват с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която от своя страна им предлага най-подходящите места за бизнеса, който искат да развиват. Така че със сигурност тепърва ще има и още много хора, които ще искат и на които ще бъде предложено да инвестират в Симитли“, коментира Апостолов.
Новата индустриална зона в Симитли ще даде работа на стотици хора от целия регион, включително и от областния център Благоевград, който продължава да затъва заради дребните страсти и скандали между представители на Община и Общински съвет. Обсебени от надпреварта кой е по, по, най управниците на Благоевград напрактика слагат прът в развитието на икономиката в града. Две години след като бившият кмет Атанас Камбитов подписа договор за изграждане на бизнес парк в Благоевград с държавното предприятие Национална компания „Индустриални зони“, нищо градивно в тази посока не се е случило.
ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене