Неврокопчани излизат на протест, искат отваряне на ГКПП Илинден

Гоцеделчевци излизат на протест заради затворения от месеци граничен пункт с Гърция. Представители на туристическия бизнес, търговци и хора от региона настояват за незабавно отваряне на ГКПП-Илинден за леки автомобили и автобуси. В момента през пункта преминават само камиони.

Протестът е на 23 юни. Сборният пункт е на кръстовището при митницата в Гоце Делчев в 18.00 часа. Организира се в социалните мрежи. Някои от недоволните искат да блокират пътя.

Припомняме, преди дни кметовете на Гоце Делчев, Банско, Разлог и Белица, водени от благоевградския губурнатор Николай Шушков, бяха в Драма именно по този проблем. Те подписаха декларация за незабавно отваряне на Илинден-Ексохи. По този начин ще се облекчи и трафикът на ГКПП-Кулата, откъдето дневно преминават над 5000 автомобила, а туристите чакат повече от три часа, мотивираха се кметовете в Пиринско.

Междувременно стана известно, че в началото на месец юли на ГКПП – Кулата – Промахон ще има две нови ленти за преминаване. Ще бъде подсилен полицейският екип на пункта. На пункта вече са пристигнали будките, които ще бъдат разположени на новите платна. Предстои свързване на съответните електроннисистеми, за което е необходимо съдействие и от българските власти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене