Община Белица дава добрия пример

В общината живеят и християни, и мюсюлмани. Християните са основно в общинския център, докато съседните села са мюсюлмански. Етническата толерантност може да бъде добрият пример как хора с различни религии могат да се уважават, да живеят като приятели, да честват заедно празниците на двете религии.

В това се убеждаваме и от разговора с кмета на общината Радослав Ревански. Той е млад човек и в момента управлява общината втори мандат. Водещ принцип е взаимното уважение.

В интервю за Радио Благоевград той подчерта, че това е част от неговата истина за управлението. Неслучайно той е посочил за свой заместник християнин. Това е и знак за равнопоставеността на двете религии в общината. През последните години общината се стабилизира финансово. Бяха осигурени средства и по различни европейски програми. През последния мандат бяха асфалтирани и нови улици. Това показва как общината може да се развива и как етническата толерантност може да послужи и като начин за решаването на отдавна забравени проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене